Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Role původu zboží při dovozu do České republiky
LÍBALOVÁ, Martina
Práce se zaměřuje na dovoz zboží do České republiky v preferenčním a nepreferenčním systému ze třetích zemí. Cílem diplomové práce bylo zpracovat doporučení, které má sloužit jako užitečná pomůcka pro podniky s obchodním záměrem dovážet zboží do České republiky v obou systémech. Zároveň jsou v práci popsány dokumenty, které se k prokazování v nepreferenčním a preferenčním systému používají a na jejichž základě jsou následně stanoveny celní sazby. V závěru jsou zhodnoceny vzájemné rozdíly dovozu způsobené odlišným původem zboží.
Origin of Goods (customs)
Kašuba, Jakub ; Novák, Radek (vedoucí práce) ; Pokorný, Stanislav (oponent)
Diplomová práce se věnuje problematice původu zboží a jeho významu v celnictví a mezinárodním obchodě. Cílem práce je v ucelené formě popsat základní principy a pravidla při určování původu zboží. Vedlejším cílem práce je potvrdit nebo vyvrátit předpoklad, že podvody na původu zboží se soustředí především na oblast nepreferenčního původu. První část práce vysvětluje základní pojmy v celnictví. Ve druhé části je analyzován nepreferenční a preferenční původ zboží. Poslední dvě části práce se zaměřují na teoretické a praktické aspekty podvodů na původu zboží.
Nepreferenční a preferenční původ zboží při dovozu do EU
EISENHAMMEROVÁ, Jana
Práce se zaměřuje na rozdíly v souvislosti s prokazováním původu zboží při dovozu na území Evropské unie v nepreferenčním a preferenčním režimu. Jsou zde popsány kritéria, na jejichž základě může získat zboží původ v určité zemi. Zároveň jsou v práci vyjmenovány dokumenty, které se k prokazování v nepreferenčním a preferenčním režimu používají a na jejichž základě jsou následně vyměřovány celní sazby, které jsou taktéž ovlivněny daným režimem. V závěru je uvedeno, jaký vliv mají vyměřené celních sazby na výslednou cenu dováženého zboží.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.